Lærere

SAKYONG MIPHAM RINPOCHE


Sakyong Mipham Rinpoche er Shambhalas øverste leder, en spirituell familietradisjon som nedstammer gjennom hans familie, Mukpo-klanen fra det østlige Tibet. Denne tradisjonen vektlegger alle veseners grunnleggende godhet og gir opplæring i modig krigerskap basert på visdom og medfølelse.

Rinpoche, som er født i India i 1962, er sønn og arvtager etter Vidyadhara, den Ærverdige Chögyam Trungpa Rinpoche. Hans bakgrunn favner om både østlig og vestlig kultur. Han mottok spirituell opplæring av sin far og andre anerkjente lamaer, og mottok videre utdanning og opplæring i Europa og Nord-Amerika.

Sakyong reiser mye og underviser over hele verden. Han er gift med Sakyong Wangmo Khandro Tseyang Palmo (datter av Hans Eminens Namkha Drimed Rabjam Rinpoche, Ripa-linjens overhode), som han har tre barn med.

For mer informasjon om Sakyong Mipham Rinpoche, gå til Shambhalas nettside.

CHÖGYAM TRUNGPA RINPOCHE

Chögyam Trungpa Rinpoche (1939-1987) var en av de mest dynamiske buddhistiske lærere i det 20. århundre. Han var en pionér når det gjaldt å bringe buddhistisk lære fra Tibet til Europa og USA, og er anerkjent for å ha introdusert mange buddhistiske konsepter gjennom det engelske språk og sinn på en frisk og ny måte.

Rinpoche, som var øverste abbed ved Surmang-klostrene i Tibet, er kjent som en av de fremste meditasjonsmestre og lærere i tibetansk buddhisme i den vestlige verden. På tidlig 70-tall etablerte han Naropa universitet, det første universitetet i Nord-Amerika inspirert av buddhisme, samt hundrevis av meditasjonssentre rundt om i verden. Han forfattet også mange bøker om meditasjon, poesi, kunst og Shambhalas vei.

For mer informasjon om Chögyam Trungpa Rinpoche, gå til Shambhalas nettside.

ACHARYA
Acharya (senior lærer) er innen Shambhala dypt erfarne lærere utnevnt av Sakyong Mipham Rinpoche. De har fullmakt til å gi buddhistiske tilflukts- og bodhisattva-løfter, og å bringe vår spirituelle linjes kontinuitet inn i lokale Shambhala-sentres levende læringsomgivelser.

For mer informasjon om acharya, gå til Shambhalas nettside.